Receptes

Nēģu zupa

Sastāvdaļas:
Svaigi nēģi
Tradicionālās zivju zupas garšvielas
Kartupeļi
Olīvas
Tomātu pastu.

Pagatavošana:
Nēģus sagriež gabaliņos, kārtīgi nomazgā un liek katlā vārīties nelielā ūdens daudzumā. Pievieno garšvielas. Kad nēģi jau gandrīz izvārījušies, pievieno nelielos gabaliņos sagrieztus kartupeļus un olīvas. Beidzot vārīt, pievieno tomātu pastu. Jāņem vērā – jo mazāk būs šķidruma, jo sātīgāka zupa sanāks.

Nēģu svētki Carnikavā

Nēģu svētki ir vērienīgākie svētki Carnikavas novadā, kuri ik gadu tiek svinēti augustā, atzīmējot nēģu zvejas sezonas atklāšanu. Tad mūzikas pavadībā savu karalisti ierodas apskatīt pats „Nēģu karalis”, kurš dodas tradicionālajā svētku gājienā kopā ar atraktīvajiem pasākuma dalībniekiem un viesiem. Atrakciju šajos svētkos, protams, netrūkst!

Kamēr sportisti cīnās par „Nēģu kausu”, tikmēr viesi var baudīt ziedu laivu parādi, muzikantu koncertu, kā arī 400 litru lielā katlā domes darbinieku vārīto nēģu zupu. Ikvienam šajos svētkos ir iespēja pārbaudīt savus spēkus arī nēģu ātrēšanas sacensībās.

Gaidīsim ciemos

Carnikava, Carnikavas novads, Šosejas iela 15, LV-2163

Tālrunis

(+371) 29444273
(+371) 29654756

E-pasts

info@negi.lv